04.08.2016 BASIN BÜLTENLERİ
Basın Bültenleri / 04 Ağustos 2016 Perşembe Saat 02:03

Lekolin.org okuyucularının, gündemin takibini kolaylaştırmak için hazırladığımız Basın Bültenleri sayfamızı çok sayıda basın kuruluşundan haber takibi yaparak derliyoruz. Haberlerin, yalnızca unsurlarının yani 5N1K’larını esas alarak düzenlediğimiz sayfamız aracılığı ile Kürdistan, Ortadoğu ve dünya gündemini daha rahat takip edebilirsiniz.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA İSTİHBARAT TEŞKİLATLARININ YENİDEN YAPILANDIRILACAĞINI SÖYLEDİ.

Basın Mensuplarına açıklama yapan Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala “İstihbarat teşkilatlarının yeniden yapılanması konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Bütün istihbarat teşkilatlarının ne şekilde yapılacağı bu çalışma sonrasında ortaya çıkacaktır. Çalışmalar neticelenince kamuoyuna açıklayacağız. Çok uzun süreceğini düşünmüyoruz” dedi. Ala “Şu anda bir belediye başkanı seçilmek için hangi şartlar gerekiyorsa o şartlar gerekecek. Atama kriterleri aynı olacak. Ama böyle bir sorunla karşılaşılmaması için tabii ki kişinin yönetim becerisi karşılığı hesaba alınarak o atama yapılacaktır. Ama atayacak makam değişiyor” diye konuştu.  (Milliyet Gazetesi-Türkiye)

ABD'YE GİDEN TBMM HEYETİ: GÜLEN'İN İADESİYLE İLGİLİ CİDDİ GÖRÜŞMELER OLDU

Darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmeleri anlatmak üzere ABD'ye giden heyet TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, başkanlık ettiği heyetin ABD'de devam eden temaslarında özellikle son toplantılarda, yaşanabilecek riskler ve Fethullah Gülen'in iade sonucuyla ilgili daha ciddi görüşmeler olduğunu söyledi.  (Reuters-İngiltere)

TSK'NIN AĞIR SİLAHLARI KAYIP