02.08.2016 BASIN BÜLTENLERİ
Basın Bültenleri / 03 Ağustos 2016 Çarşamba Saat 07:50

DENİZ BAYKAL VE MHP'LİLERE KASET KOMPLOSUYLA İLGİLİ 120 GÖZALTI KARARI

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP’lilere kaset komplosu iddiasıyla 120 kişi gözaltına alındığı belirtildi. (AA-Türkiye)

HAKKÂRİ VE ŞIRNAK İL OLMAKTAN ÇIKARILDI

Hakkâri ve Şırnak il olmaktan çıkarıldığı belirtildi. Cizre ve Yüksekova il oluyor. Hakkâri’nin adı Çölemerik (Colemêrg), Şırnak'ın ismi ise Nuh olacağı ifade edildi. İllerinin isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili hazırlanan yasa tasarısı TBMM'ye sunulduğu kaydedildi. (Milliyet Gazetesi-Türkiye)

YILDIRIM “TSK DAHA GÜÇLÜ OLACAKTIR”

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Tehdit şehrin içinde değildir. Tehdit sınırlardadır. Askeri birlikler sınırlara gidecektir. TSK'yı bu düzenlemelerle daha güçlü daha harbe hazırlı hale getiriyoruz. Virüslerimizi temizleyerek orduyu güçlendireceğiz. PKK saldırıyor. Onlar da başarılı olamayacaklar. PKK örgütünü bu ülkenin sorunu olmaktan çıkaracağız. (DHA-Türkiye)

ANKARA GATA'DA FETÖ OPERASYONU: 100 KİŞİ İÇİN GÖZALTI

Polis ekipleri Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında. Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi GATA'da 100 kişi için gözaltına alındığı belirtildi. (Timetürk-Türkiye)

526 HÂKİM VE SAVCININ ATAMASI YAPILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle göre, HSYK'da 526 hâkim ve savcının ataması yapıldığı belirtildi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 526 hâkim ve savcı adayının atamasını tamamladığı kaydedildi. (T24-Türkiye)

'İSLAMİ CEPHE BİRLEŞME YOLUNDA’

Kürdistan Bölgesi'ndeki İslami partilerin birleşerek cephe oluşturması halinde parlamentoda 3'üncü güç olabilecekleri ifade ediliyor. Komel parlamenteri Merwan Gelali:“İslami cephe” meselesinin sağcı siyasi partilerin gündeminde olduğunu ve siyasi pazarlık kozu olarak kullanıldığını’’, belirtti. Kürdistan Parlamentosu'nda Yekgırtu 10, Komel 6, Bızutnewe de 1 sandalyeye sahip. (Estanews-Başur)

KEREM:‘’MUSUL’UN KURTARILMASI SONRASI YÖNETİM HESABI YAPILIYOR”

Irak Temsilciler Meclisi üyesi Arafat Kerem: Irak Hükümeti’nin, Musul’u bir anda kontrol etmek istemediğinin net olarak ortaya çıktı,“Çünkü Şii Heşdi Şabi milislerinin Irak Ordusu’nun resmi bir parçası olması ve bu operasyona katılması isteniyor, Musul’un kurtarılması sonrası yönetim hesabı yapılıyor” dedi. (Zernews-Başur)

MECLİS BAŞKANI’NA YURTDIŞI YASAĞI!

Parlamento oturumunda Savunma Bakanı Halid Ubeydi, şüpheli bazı anlaşmalara imza atması için kendisine rüşvet teklifi ile tehditte bulunulduğunu açıkladı. Ubeyd’inin deşifre ettiği isimler arasında, Parlamento Başkanı Selim Cuburi, Parlamenterler Muhammed Kerbuli, Henan Fetlawi, Aliye Nuseyfi var. Irak Başbakanı Haydar Abadi, sağlıklı soruşturma yapılana kadar geçici olarak yurtdışına çıkış yasağı getirdi. (Sümeriyenews-Başur)

GİRİŞİMCİLERİ TEŞVİK EDECEK YASAL DÜZENLEMELER İNCELENDİ

Suriye Bakanlar Kurulunun Başbakan İmad el Hamis başkanlığında İhracatçılar Birliği ile düzenlediği toplantıda, ihracatı zorlaştıran engellerin ortadan kaldırılması, sanayi ve ziraat üreticilerinin desteklenmesi ve girişimcileri teşvik edecek yasal düzenlemeler yapılması gerekliliği ve olanakları incelendi. (Sputnik-Rusya)

ASKERİ KURUMLARA HAS İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Yardımcısı ve Savunma Bakanı Korgeneral Fahd Casim el Freyc, askeri kurumlara has iletişim ve internet hizmeti sağlayacak Ibaa Merkezinin açılışını yaptı. (Sana-Suriye)

400 KİŞİ SİLAHLARIYLA TESLİM OLDU

Ulusal uzlaşma çabaları ve 2016/15 sayılı af kararından faydalanma amacıyla Dera ve kırsalında silahlarıyla birlikte teslim olan 400 kişinin kanuni durumları yeniden düzenlenerek serbest bırakıldılar. (Sana-Suriye)

“ MİNBİC’İN YÜZDE 80’İ HÂKİMİYETİMİZ ALTINDADIR”

Minbic Askeri Meclisi üyesi Mistefa Minbicî, kentin yüzde 80’inin çetelerden temizlendiğini, çetelerin kalkan olarak kullandığı 40-50 bin civarında sivilin güçleri tarafından kurtarıldığını söyledi. (ANHA-Rojava)

SURİYELİ MUHALİFLER' ANKARA’DA TOPLANTI DÜZENLEDİ

Suriye'deki çeteci grupların siyasi ve askeri kanatları Ankara’da toplantı düzenledi. Toplantı gündemi ''Koordinasyon mekanizmalarını güçlendirmek ve Halep kuşatmasını kırmanın yolları'' oldu. Suriye'deki çeteci grupların liderleri, Türkiye merkezli çetecilerin çatı siyasi kuruluşu, Suriye Muhalif ve Devrimci güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) başkanı Enes Abda ve Suudi Arabistan merkezli Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Riyad Hicab: ''Suriye'de hem siyasi hem askeri düzeyde daha koordinasyonlu bir şekilde operasyon yürütülmesini sağlamak'' olduğunu belirttiler. (Al Jazeera-Qatar)

HELEP OPERASYONU KATILAN ÇETECİ GRUPLAR

Çeteci gruplar Halep kuşatmasını kırmak için, “Bugün Senin Günün Helep” adı altında operasyonu başlattı. Ahrar’u Şam İslami Hareketi, Feylak’u Humus, Şam Fetih Cephesi, -Sünnet ve El-Cemaat Ehli, Ecnad’u Humus, 313 Bedir Askerleri çete gruplar operasyona katılacaklar. (SHA-İran)

‘’SÜNNİ BÖLGELERİN HARİTASI SUUDİ ARABİSTAN’DA ÇİZİLECEK’’

Irak Temsilciler Meclisi üyesi Arafat Kerem:“Suudi Arabistan, Ağustos ayı sonunda Riyad’da düzenleyeceği geniş katılımlı kongre ile Sünni bölgelerin yol haritasını çizecek. Zaten İran ve Şii planının Irak’ta uygulanmasına karşı olduklarını söylüyorlar. Tarık Haşimi, Nuceyfiler ve Maliki yönetimiyle sorunlu olan diğer Sünni şahsiyetler bu kongrede olacak” dedi. (Rudaw-Başur)

KABİL’DE ASKERİ YERLEŞKEYE SALDIRI!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban birlikleri, sözleşmeli yabancı güvenlik güçlerinin kullandığı bir askeri yerleşkeye bomba yüklü bir kamyonla, saldırdı. Patlama sonrası üsse iki silahlı saldırganın girdiği ve polisle çıkan çatışmada 1 polis memuru ile 2 saldırgan öldürüldü. (BBC-Britanya)

ALMANYA: TÜRKİYE'NİN YAPMASI GEREKENLER VAR

Türkiye’nin vize muafiyetiyle ilgili açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye’nin vize muafiyeti konusunda yerine getirmesi gereken yükümlülükleri olduğunu söyledi. (DW-Almanya)

“RUS HELİKOPTERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİN SORUMLUSU TÜRKİYE, SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR”